BEHANDELINGEN 

Afspraak maken

 

Behandelingen

Vindt u het moeilijk om uw hond goed klitvrij te houden of wilt u hierin graag geholpen worden? Dan kunt u met uw hond terecht bij mij voor een losse borstelbeurt. Ook als u uw hond een keer goed gewassen wilt hebben, kunt u bij mij een afspraak maken. Na het wassen wordt uw hond droog geföhnd. U kunt het borstelen en wassen ook combineren.
Een aantal honden slijt niet zelf zijn nagels af. Bij sommige honden komt dit doordat de stand van de voeten niet goed is. Bij anderen komt dit omdat ze te weinig over stenen lopen en zo hun nagels niet goed af kunnen slijten. Ook kan het zijn dat de nagels van uw hond gewoon ontzettend snel groeien. U kunt bij mij een afspraak maken om de nagels te knippen. Bij de behandelingen; bortelen, wassen, ontwollen, knippen, scheren en plukken is het knippen van de nagels inbegrepen.
U kunt ook alleen kiezen voor het bijwerken van het hoofd van uw hond. Deze behandeling is nuttig wanneer er bijvoorbeeld te veel haar voor zijn ogen hangt. Dit geld het zelfde voor de poten. Neemt u hond veel zand vanuit buiten mee naar binnen, dan kan de oplossing zijn om de voetzooltjes vrij te knippen, zodat hier geen overbodige haren omheen zitten.

 

Ontwollen is een methode die niet bij iedere hond mogelijk is. Hiervoor komen onder andere de volgende rassen voor in aanmerking:

 • Berner Sennenhond
 • Border collie
 • Keeshond
 • Golden retriever
 • Sheltie

Ontwollen houdt in dat de losse/oude onderwol uit de vacht van uw hond wordt weggehaald. Dit wordt gedaan door middel van de was en blaasmethode. Dit is een methode waarbij de hond eerst grondig wordt gewassen en daarna uitgeblazen wordt met de waterblazer. Dit is de mees effectieve methode. De haren die los zitten worden eruit geblazen en de haren die vast zitten blijven zitten. Door deze methode voorkom je schade aan de vacht. Tot slot wordt de hond, indien nodig, doorgeborsteld en bijgeknipt.

Knippen is een methode dat vaak gebruikt wordt. Dit gebeurt bij onder andere de volgende rassen:
 • Shih tzu
 • Lhasa apso
 • Maltezer

De hond wordt eerst geborsteld voordat hij/zij in bad gaat. Na het bad wordt hij/zij droog geföhnd en tegelijkertijd geborsteld. Als uw hond geheel droog is kan ik beginnen met knippen. Door middel van deze methode kan de vacht langer gelaten worden. Hiervoor geldt wel dat uw hond zo goed als geheel klit vrij moet zijn. U kunt zich voorstellen, dat het niet fijn is voor de hond om eerst veel klitten eruit te borstelen.

Regelmatig willen mensen hun hond geschoren hebben. De reden hiervan is meestal omdat dit makkelijk bij te houden is. Maar af en toe komt het ook voor dat een hond noodgedwongen geschoren moet worden. De hond heeft dan veel klitten dat er geen borstel tegenop kan. Dit komt vaak doordat de hond op de verkeerde manier geborsteld is of doordat de hond vrijwel niet geborsteld is. Dit wordt een vervilte vacht genoemd. Als een hond een vervilte vacht heeft, is het voor vlooien ook erg gemakkelijk om zich te nestelen op de hond.
Bij plukken wordt de dode bovenvacht eruit geplukt. Deze haren zitten los in de haarzakjes en moeten eruit geplukt worden. Dit gebeurt bij onder andere de volgende rassen:
 • West White Highland Terriër
 • Ruwharige teckel
 • Ruwharige Jackrussel
 • Basset fauve de bretagne

Als de plukvacht te lang blijft zitten, kan dit gaan jeuken. Als de vacht nog niet 'plukrijp' is, dan moet uw hond op een ander tijdstip terug komen.Sommige mensen denken dat plukken pijn doet bij de honden, maar dit is niet het geval omdat de haren al los in de haarzakjes zitten. De volgorde van wassen/föhnen en plukken is per hond en ras verschillend.

In de meeste gevallen wordt de hond eerst geheel geplukt en ongeveer twee weken later gewassen. Wordt de hond gewassen voor het plukken dan is de vacht minder stroef, dus moeilijker te plukken. Wordt de hond meteen na het plukken gewassen dan is er kans op huidirritaties. Omdat na het plukken de haarzakjes open staan. Het zeep gaat dan in de haarzakjes zitten en dit kan gaan irriteren.

 

Onder de "grote" behandelingen vallen de volgende behandelingen: Ontwollen, knippen, scheren en plukken wordt de hond standaard gewassen en geföhnd. Ook worden de oren van uw hond schoongemaakt en worden de nagels geknipt.

Voor de prijsindicatie kunt u hier klikken, voor eventuele vragen kunt u altijd contact opnemen via: 06-30112188

 

Huisregels

Indien u een afspraak maakt, gaat u akkoort met de volgende huisregels:

 • Laat uw hond goed uit voor de behandeling, de behandeling duurt gemiddeld twee uur.
 • Breng uw hond aangelijnd naar de trimsalon en laat de halsband en lijn bij de trimsalon achter.
 • Meld, indien van toepassing, van tevoren gezondheids- en/of huidklachten van de hond.
 • Heeft uw hond vlooien? Dan ben ik genoodzaakt om €30,- extra in rekening te brengen voor een vlooienbehandeling.
 • Bel op tijd voor een afspraak of maak direct na de behandeling een nieuwe afspraak. Dan bent u er in ieder geval zeker van dat u een plekje heeft.
 • Annuleer uw afspraak tijdig, indien u de afspraak binnen 24 uur annuleert, worden de kosten van de behandeling in rekening gebracht.