Workshop bij Youandi - 2 juni 2019

De weersvoorspellingen waren super goed. Misschien een tikkeltje te warm om 12 honden te gaan begleiden tijdens een dagvullend workshop programma. De workshop vond plaats bij Youandi in Sevenum. Ze fokt met zeer veel kunde bobtails en organiseert graag dagvullende programma's om betrokken te zijn bij de honden en baasjes. Dit keer nodigde ze mij uit om een workshop te verzorgen. De aanmeldingen stroomde binnen, dus het was aan mij de kunst om een leuk programma op te zetten waar iedereen veel aandacht kreeg. 

Toen ik arriveerde, zag ik de geweldige tuin én waranda met erg veel schaduw. Dit konden we deze dag wel erg goed gebruiken! Het begin was goed! Langzaam stroomde de bobtails binnen. Om 10:45 is het eerste gedeelte van de workshop van start gegaan. We zijn begonnen met een gezamelijk stuk theorie over hondenmassage, hierin hebben we besproken wat het allemaal wel niet met het lichaam kan doen en welke effecten het heeft. Op het einde van het eerste gedeelte theorie hebben de baasjes uitleg gekregen om een goede lichaamsscan (palpatie) uit te voeren bij hun eigen hond. We hebben ons hierna opgesplitst in twee groepen. één groep had even een pauze en de andere groep ging aan de slag met de lichaamsscan. Daarna hebben de groepen gewisselt en ben ik aan de slag gegaan met de tweede groep. Ik merkte al meteen dat de groep erg enthausiast was en veel wilde leren! Het is zo prettig om z'n groep te woord te staan en mijn kennis over te dragen!

Hierna hebben we met z'n alle heerlijk geluncht. Inge (van Youandi) heeft gezorgt voor een super frisse en lekkere lunch. Met een volle buik konden we weer aan de slag met het geen waar iedereen voor kwam; De Ontspanningsmassage! 

Wat hebben de honden ontzettend genoten! Het was een zeer geslaagde dag, ik wil Inge daarom ook hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en de mogelijkheid om mijn kennis over te dragen aan deze geweldige groep. 

 

Benieuwd naar de leuke honden? Neem een kijkje op de website: Youandi Old Englisch Sheepdogs